Zamieszczone przez szkoda
Mam już dosyć, szukam pomocy z O2
Zwiń
X
-
Mam już dosyć, szukam pomocy z O2
Mam od miesiąca problem z Octavią 2 2.0 TDI BKD.
Problem zaczął się od komunikatu Emission Workshop.
VAG pokazał problem z wentylatorem, kupiłem nowy wentylator i nadal to samo.
Następnie zaczęła się walka z przepustnicami...
Kupiłem 5 szt. używek przepustnic i każda wywala bezpiecznik przy gaszeniu auta i nadal problem pozostaje.
Rozbierałem z mechanikiem już 5 szt. przepustnic (używek) i każda jest zalana olejem w środku, czyściliśmy je z oleju, montowaliśmy i albo się paliła elektronika w przepustnicy po podłączeniu albo w ogóle przepustnica nie chodziła...
Powoli mam dość i ręce mi opadają, nie chcę kupować teraz nowej przepustnicy bo to koszt 700-1400zł ,a nie mam teraz kasy tyle na to... A jeśli wymiana na nową nic nie da to jeszcze większy mnie ch** strzeli :/
Czy ktoś z Was miał taki problem jak ja i go na stałe rozwiązał , lub wie gdzie niedużym kosztem można to naprawić skutecznie ?
Czytałem na forum o tym problemie ale szczerze za wiele to się nie dowiedziałem, wiem jaki jest problem, ale nie chce mi się wierzyć (chociaż to możliwe bo używki wsadzałem) że 5 szt. używanych przepustnic nie rozwiązuje problemu.
Każda z tych przepustnic ma olej w elektronice, uszczelniacz przepuszcza olej i zalewa się elektronika i przypuszczam ,że jest to główny problem z tymi przepustnicami.
Czy może mi ktoś pomóc ,bo już mi ręce opadają z tym problemem.
Odłączyłem nawet ostatnio przepustnicę ,żeby wentylatory ruszyły,wykasowałem błędy VAG`iem checkengine cały dzień nie świecił i znowu zaczął.
Jeżdżę teraz z odpiętym kablem od przepustnicy... :/
Mam dość... :/
A takie fajne autoGG 5688545
-
-
Zamieszczone przez octanavianCzy może mi ktoś pomóc ,bo już mi ręce opadają z tym problemem.
P.S.
Czy pomylę się gdy powiem że Octavię kupiłeś używaną i sprowadzoną, za małą jak na swój rocznik cenę?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Mylisz się
P.S. szukam kogoś z Warszawy lub okolic do pomocy z tym problemem, bo już nie mam siły, albo kogoś kto mi powie jak to naprawić.
Ewentualnie kogoś na tyle miłego że podmieni mi sam ten element żebym wiedział że to na pewno to trzeba wymienić.
Póki co jeżdżę na odpiętym zasilaniu od przepustnicy i silnik gaszę na wciśniętym sprzęgle żeby drgania na skrzynie nie szły... Mam nadzieję ,że nie stanie się krzywda motorkowi od jazdy na odpiętym zasilaniu przepustnicy.
Liczę na Waszą pomoc.GG 5688545
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octanavianszukam kogoś z Warszawy lub okolic do pomocy z tym problemem, bo już nie mam siły, albo kogoś kto mi powie jak to naprawić.
Komentarz
-
-
Kurde powoli mam dość, bujam się z tym problemem u mechanika co 5 lat w ASO Skody pracował ale on załamuje ręce pomału od tego...Koleś zna się na rzeczy i mam zaufanie do niego ale już 5 przepustnic sprawdzaliśmy i to samo wiecznie :/ Możliwe że trafiłem 5 trupów ale to kurde musiałbym mieć MEGA pecha...GG 5688545
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez slaviZamieszczone przez octanavianKurde powoli mam dość, bujam się z tym problemem u mechanika co 5 lat w ASO SkodyGG 5688545
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZadzwon do Rogala zrob program i niech wywali z programu EGR i po sprawie. Juz NIGDY nie bedzie z nim problemu, a zamiast tej glupiej przepustnicy wrzucisz tylko kawalek prostej rury...
Gdyby była tylko do tego ( gaszenie ) to nie potrzebny byłby sygnał zwrotny o dokładnym położeniu klapki ( suwak potencjometru ), wystarczyły by zwykłe krańcówki ( klapka otwarta/zamknięta ). Może ta klapka "pracuje" też w czasie normalnej pracy silnika?
Może ktoś bardziej "obeznany" w temacie dał by jakieś info na ten temat?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octanavianKupiłem 5 szt. używek przepustnic i każda wywala bezpiecznik przy gaszeniu auta i nadal problem pozostaje.
Rozbierałem z mechanikiem już 5 szt. przepustnic (używek) i każda jest zalana olejem w środku, czyściliśmy je z oleju, montowaliśmy i albo się paliła elektronika w przepustnicy po podłączeniu albo w ogóle przepustnica nie chodziła...
Komentarz
-
-
ja tam mam wywalony egr i nic sie nie dzieje nie swieci itp, auto smiga jak staresuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DamianjgZamieszczone przez octanavianKupiłem 5 szt. używek przepustnic i każda wywala bezpiecznik przy gaszeniu auta i nadal problem pozostaje.
Żadna nie zadziałała :/
[ Dodano: Sob 02 Sty, 10 14:04 ]
Zamieszczone przez piramidaja tam mam wywalony egr i nic sie nie dzieje nie swieci itp, auto smiga jak stareGG 5688545
Komentarz
-
-
egra na pewno a czy przepustnice? Cienki jestem z mechaniki więc ci zbytnio nie pomogę :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Ktos wrzucal link jak gosc zrobil to sobie w Leonie. Jest tam tylko rurka zamiast calej tej przepustnicy i problemow zadnych nie ma.
Znajomy w BMW poodpinal kable, wyskoczyl blad, ale auto sie odmulilo :lol:
W OI wiele osob ktore mialy jakies wieksze mody porobione w tym nowy dolot, tej klapki z calym EGRem rowniez nie mialy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octanavianA wie ktoś może czy w Warszawie albo okolicach można coś takiego wykonać i jaki koszt całkowity takiej modyfikacji ?O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez octanavianA wie ktoś może czy w Warszawie albo okolicach można coś takiego wykonać i jaki koszt całkowity takiej modyfikacji ?
Zadzwonię do nich w poniedziałek.
Mam nadzieję, że nie będzie to wielki koszt :/GG 5688545
Komentarz
-
Komentarz